نشر فردا
نشر فردا
what-is-branding-and-why-is-branding-so-important-post
what-is-branding-and-why-is-branding-so-important-post

در مورد معنای اصلی برندسازی یا نام تجاری و این سوال که برند سازی چیست هنوز اطمینان ندارید؟ نگران نباشید زیرا یکی از دشوار ترین مباحث و مفاهیم بازاریابی همین برندسازی است که گاهی اوقات باعث گیجی بسیاری از افراد، حتی آنها که در این شاخه مطالعه و تحصیل نموده‌اند نیز می‌شود.

در این مطلب ما قصد داریم تا نگاهی نزدیک به مفهوم برندسازی بیندازیم و با مثالی ساده به توضیح آن بپردازیم ولی پیش نیاز درک مفهوم آن، شناخت کامل محصول و مبانی برندینگ است.

محصول چیست؟

به بیان ساده و به طور کلی هر چیزی را که ما بتوانیم وارد بازار کرده و برای تأمین نیاز خود یا دیگران آن را ارائه دهیم محصول نام دارد. محصول می تواند کالای فیزیکی، خدماتی، تجربیات، رویداد ها، مکان ها، طرح ها و ایده ها و… باشد.

در این مطلب سعی بر آن شده تا با مثالی ساده همچون آب که یک منبع رایگان است به معرفی محصول و برندسازی به زبانی ساده بپردازیم.

water-bottle-branding

همان‌طور که گفته شد آب یک منبع رایگان و خدادادی است که در طبیعت در اختیار انسان قرار داده شده است و هر انسانی برای ادامه زندگی و بقا روزانه به میزان معینی از آن نیاز دارد، حال سؤال اصلی ما این است که با وجود فراوانی و رایگان بودن آب، چرا کارخانه ها آنها را در بطری های شیشه ای و یا پلاستیکی به فروش رسانده و ما آن ها را میخریم؟

آب همیشه از نظر ظاهر و طعم یکسان به نظر می رسد، اینطور نیست، بنابر این چطور شرکت های مختلف می توانند تنها با بسته بندی های مختلف یک محصول مشابه را به ما بفروشند و مردم را متقاعد به خرید بطری آب خود در مقابل رقبا نمایند؟

پاسخ اصلی این سؤال بسیار ساده است: با ایجاد یک نام تجاری و استراتژی برندسازی موفق برای آن.

نام تجاری یا برند چیست؟

به بیان ساده یک نام، اصطلاح، جمله، عنوان، طرح، نماد و یا هر ویژگی که کالا و خدمات شما را از سایر رقبا ، فروشندگان و یا تولید کنندگان در دید عموم متمایز می کند نشان تجاری و یا نماد می گویند.

گاهاً می توان از احساسات مصرف کننده هم نیز برای ایجاد و توسعه نشان تجاری استفاده نمود مثلاً برای متمایز کردن یک کفش می‌توان آن را با عنوان کفش سبک و یا کفش مقاوم در ذهن مصرف کننده جای داد و از ترکیب نشانه های جسمی و عاطفی در هنگام قرار گرفتن در معرض نام، نشان و هویت استفاده نمود.

این مسئله که در بازار رقابت همیشه محصولات و ویژگی ها را می‌توان کپی نمود قابل انکار نیست، ولی برند و یا نشان تجاری شما همیشه منحصر به فرد خواهد بود. به عنوان مثال دو غول بزرگ در صنعت تولید نوشیدنی های گازدار و یا نوشابه کمپانی های پپسی و کوکاکولا هستند که هر دو یک محصول را تولید می کنند ولی به واسطه برندسازی که در بازار انجام داده اند هرکدام طرفدار و خریدار خود را دارند و هر دو موفق هستند.

در مثال اولیه که ما برای آب و شرکت هایی که آن را به ما ارائه می کنند هم هدف اصلی ترغیب مردم به خرید یک آب خاص توسط برندسازی و شعار های خاص خود می‌کنند مانند : احساس جوانی، احساس طراوت، سالم و طبیعی، از دل طبیعت و…

پس در اصل داستان کیفیت محصول در جایگاه دوم قرار دارد و هدف اصلی نمایش محصول به گونه ای است که مصرف کننده با توجه به احساسات خود یکی از آن ها را انتخاب نموده و به آن وفادار بماند.

What-does-branding-mean

برندسازی یا برندینگ چیست؟

به زبان ساده برندسازی یعنی نحوه به تصویر کشیدن برند و نام تجاری برای نفوذ بیشتر برای ارائه محصول به مصرف کننده و نمایش قدرت و جایگاه در مقابل رقبا. برندسازی یک استراتژی و هنر است که به مصرف کنندگان کمک می کند تا با سرعت محصول خود را شناسایی کرده و دلایل محکمی برای انتخاب نسبت به سایر محصولات را می دهد و هدف اصلی آن وفاداری مصرف کنندگان از طریق ارائه محصول مطابق با وعده های تجاری، حفظ و جذب آن ها است.

علاوه بر آن ایجاد یک جلوه زیبا با استراتژی موفق برندسازی علاوه بر مصرف کننده می تواند طیف گسترده ای از افراد را مانند کارمندان، همکاران، سرمایه گذاران، سهام‌داران و توزیع کنندگان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان مثال اگر محصول و نام تجاری را دوست نداشته باشید و ذهن شما تصویر خوبی از آن قرار نگرفته باشد به عنوان یک کارمند به هیچ قیمتی حاضر نیستید برای آن مجموعه کار کنید ولی اگر تصویر آن برند در ذهن شما و اطرافیانتان خوب باشد به هرقیمتی سعی بر ورود و کار در آن مجموعه می کنید.

چگونه می توان برندسازی را آغاز نمود؟

شرکت ها از ابزار ها و استراتژی های گوناگونی برای ایجاد و شکل دادن به برند خود استفاده می کنند به عنوان مثال نوع تعریف از برند خود، هدف های پیش رو، ارزش ها، وعده هایی که به مصرف کننده داده می شود، هویت برند، استراتژی های تبلیغاتی، شعار های تبلیغاتی، هویت بصری، محیط های تبلیغاتی، حمایت های مالی، طراحی محصولات، بسته بندی، فروشگاه ها، فضای کاری کارمندان، سبک مدیریتی و نوع قیمت گذاری. تمام این عنوان ها می تواند به ساخت و شکل دادن برند و نام تجاری کمک کند.

به عنوان مثال یکی از قدرتمند ترین استراتژی های برند سازی و تبلیغات برای آب معدنی که بحث را با آن شروع کردیم می تواند نوع بسته بندی و تبلیغات آن باشد. هنگامی که شما وارد یک فروشگاه می شوید و می خواهید آب بخرید، فروشنده محصول خاصی را به شما پیشنهاد نمی دهد و این خود شما هستید که با توجه به ظاهر، بسته بندی و نوع تبلیغات یکی از چندین برند را انتخاب می کنید.

Why-Is-Branding-Important
Why-Is-Branding-Important

نکات مهم در برند سازی چیست؟

برای شروع به ساخت برند بهتر است که چند نکته کلیدی پایه رعایت شود که ما به آنها اشاره می کنیم ولی قبل از آن بهتر است این نکته را فراموش نکنیم که هر کس را برای کاری ساخته اند و تعیین استراتژی تبلیغات کار افراد حرفه ای است.

چشم انداز، خط مشی و ماموریت خود را به طور واضح مشخص کنید، زیرا آنها پایه و اساس نشان تجاری شما را تشکیل می دهند. ماموریت و خط مشی شما مغز سازمان شما و چشم انداز قلب آن است و این دو در کنار هم تصویری از آینده و موفقیت سازمان را ارائه می کنند.

چهارچوب مشخصی را برای برند خود مشخص کنید، دستورالعمل ها و چهار چوب هایی که مشخص می کنید می توانند ستون های اصلی شکل گیری برند شما باشند و آن ها شما را در چشم مصرف کننده و بازار متمایز می کنند و ایده هایی را برای آینده بازاریابی شما ارائه می دهد.

در انتخاب لوگو و یا نماد خود دقت بسیار زیادی بخرج دهید، بدون شک اولین تصویر و مفهومی که از برند شما در ذهن دیگران شکل می گیرد و آن را به یاد می آورند لوگو شما است. در طول فرایند طراحی لوگو حتماً این نکته را مدنظر قرار دهید که به چه شکل و عنوانی تمایل دارید در ذهن دیگران شکل بگیرید و چه پیامی را می خواهید به آن ها برسانید. و حتماً بابت طراحی لوگو خوب هزینه بالایی بپردازید.

وبسایتی قدرتمند داشته باشید، با پیشرفت تکنولوژی بخصوص در عرصه تلفن همراه، مصرف کنندگان از تمام نقاط و در هر لحظه می‌توانند به شما و وبسایت شما دسترسی داشته باشند، پس سعی بر آن داشته باشید که وبسایتی همراه با استاندارد های رابط کاربری و تجربه کاربری مناسب و با توضیحات کامل داشته باشید.

کلام آخر:

باور کنید که تبلیغات و برندسازی ابزار قدرتمندی برای ایجاد و شکل دادن تصویری موفق از محصول در ذهن مصرف کننده است و انتخاب یک استراتژی موفق می تواند شما را به رتبه اول در میان رقبا تبدیل کند. و این نکته را همیشه به یاد داشته باشید: برندسازی خوب باعث فروش بهتر هم می شود. به عبارت ساده تر شما با برندینگ درست تصویر درستی از کالای خود را به نمایش می گذارید.

منبع: thebrandingjournal

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *